Jag tycker om att vara ute i naturen. Det är lugnt och fantastiskt. Jag är lika ofta ute ensam som tillsammans med nära och kära. Jag vill upptäcka nya stigar och platser och brukar lägga upp rutten så att jag kan ta mig ut och tillbaka på en dag. Då krävs inte så mycket packning, en ryggsäck med något att dricka och äta räcker långt. Vädret kan ibland kräva speciella kläder, men oftast inte. När jag planerar vandringen försöker jag ta reda på så mycket som möjligt om området. Om jag ska ut till helgen här i Jämtland eller Västerbotten spenderar jag dagarna innan med kartor och tankar kring vilka toppar jag ska besöka.

Om det är Bayern jag siktar på så blir det några dagar (och veckor) som jag månaderna innan spenderar på att ta reda på hur området som jag vill besöka ser ut. Jag tar reda på hur tågen går och vilka pensionat som ligger bra till. Intressanta pensionat brukar jag maila. Till slut blir det några stycken att välja bland och det går alltid att hitta ett som passar. De flesta är bra och jag vill ha frukost så att jag enkelt kan bege mig ut i naturen när jag är på plats.

Jag är ute och vandrar några gånger per år. Hälften av tillfällena har släkt eller kompisar hängt med ut och vandrat. I bilden nedan har jag markerat turer i olika länder med olika färger. Klicka på markeringen för att se när och var det var.